t f R r
_

Tijdmachine

An augmented reality experience

Heb je je ooit voorgesteld naar een ander tijdperk te reizen? Op de plek in het centrum van de stad waar je op dit moment staat?

Hoe zou deze plek geweest zijn in de 20’er jaren, hoe was de sfeer op straat en hoe zouden de mensen van toen op de huidige tijd reageren?

Door middel van verrekijkers op verschillende locaties in de openbare ruimte maken mensen een tijdreis naar het verleden en de toekomst van Rotterdam. Door de ‘Tijdmachine’ ontdek je de onsterfelijkheid van de Rotterdamse ziel en interacteer je met verhalen die ooit in dezelfde openbare ruimte plaats gevonden hebben. Mensen en gebeurtenissen uit de vorige eeuwen en uit de toekomst worden tot leven gewekt.

Je kiest zelf uit wat je wilt zien en je maakt afhankelijk van jouw eigen keuzes kennis met een aantal personages. Sommige personages kunnen je zien en anderen reageren op het hedendaagse Rotterdam. Als gebruiker ben je een voyeur van de tijd en maak je steeds nieuwe ontdekkingen mee. Je ziet bijvoorbeeld dat sommige rollen van mensen tot het heden ingevuld zijn gebleven, zoals van het ‘duivenvrouwtje’. Je leert de eerste immigranten, de Italiaanse orgeldraaiers, kennen of het lot van de Reus van Rotterdam, die met zijn 2.37 m zich als wandelend reclamebord verhuurde. De ‘Tijdmachine’ laat je de diepte van de stad ervaren en openbaart voor een kort moment de herhaling en vergankelijkheid van deze levensruimte.

 

 

Meer informatie: tijdmachine.net  impressie4 impressie3 impressie2 impressie1

 

 

 

 

 

 

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon